sunnuntai 24. lokakuuta 2021

¡Hola Barcelona!

Ensimmäinen viikko Barcelonassa vierähti nopeasti. Viime viikon lauantaina lähdimme junalla Seinäjoelta Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja sieltä matkamme jatkui neljän tunnin lennolla Barcelonaan. 



Ensimmäinen näkymä Espanjasta, kun nousimme metrotunneleista



Asunnon etsiminen oli vielä lähtiessä siinä mallissa, että vasta Helsinki-Vantaan lentokentällä varasimme hostellista huoneen ensimmäiseksi viikoksi juuri ennen lentokoneeseen astumista. Emme olleet löytäneet asuntoa laajasta etsinnästä huolimatta, sillä koronan vuoksi vaihto-opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja välittävät firmat eivät tällä hetkellä välitä asuntoja ja yksityisistä vuokranantajista yli 90% jätti vastaamatta tiedusteluihimme. Hostellissa asuimme kuuden hengen naisten huoneessa, jossa muutkin olivat opiskelijoita ja etsivät asuntoa Barcelonasta. Asunnon löytäminen Barcelonasta vaikuttaa olevan siis hyvin haastavaa. 

Sunnuntai meni kaupunkia kierrellessä ja maanantaina suuntasimme kohti Vic:iä, jossa allekirjoitimme Univercity of Vic:in kanssa sopimukset työharjoittelua koskien. Kävimme tämän jälkeen ihastelemassa kaupungin vanhoja rakennuksia ja pieniä kujia, sekä söimme lounaan tapasbaarissa espanjalaiseen tyyliin. Laitoimme merkille, että ruoka oli pienessä Vic:n kaupungissa huomattavasti edullisempaa kuin Barcelonan keskustassa. 





Ensimmäinen työharjoittelupäivämme alkoi seuraavana päivänä kolmelta. Työharjoitteluaikamme täällä on 14:30-20:30 maanantaista perjantaihin. Jo ekana päivänä pääsimme tekemään hoitoja asiakkaille. Fysioterapia, ainakin tässä yrityksessä, on hyvin erilaista kuin työharjoittelupaikoissamme Suomessa, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!

1 kommentti:

  1. Huomenta sateisesta ja pimeästä kotimaasta. Olen välittänyt tämän blogiosoitteen myös muille ft-opettajille.Mielenkiintoista kuulla miten fysioterapia toteutuu siellä sekä tottakai myös arkikuulumiset on kiva kuulla. Asuntoasia on varmasti hieman takkuista näin korona-aikaan.Varmaan olette kyselleet myös Barcelonan ulkopuolelta? Siellähän on loistavat junayhteydet.Mukavaa ja antoisaa vaihtoaikaa. Pysytään aktiivisena täällä blogilinjallakin :-) t.Pirkko

    VastaaPoista

Heipat Barcelonalle!

 On viimeisen postauksen aika ja kirjoittelemmekin sitä junassa kohti Seinäjokea.  Työharjoittelun päätyttyä meillä oli vielä muutama päivä ...