keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Shoppailua ja vuoristoilmaa

Viime viikonloppu oli meillä kolmen päivän pituinen sillä täällä vietettiin maanantaina pyhäinpäivää jolloin kaikki liikkeet ovat kiinni. Emme olleet ollenkaan tietoisia tästä, kunnes perjantaina tuli asiakkaan kanssa asiasta onneksi puhetta. Lauantaina ilma oli sateinen joten lähdimme La Roca nimiseen outlet-kylään, joka sijaitsee hieman alle tunnin bussimatkan päässä Barcelonasta. Paikka oli viihtyisä, mutta ei opiskelijan lompakolle sopiva, joten visiitin jälkeen kävimme katsastamassa vielä La Ramblan vaateliikkeitä Barcelonan keskustassa. 





Sunnuntaina ilma suosi ja lähdimme ensimmäistä kertaa rannalle nauttimaan auringnosta. Tuo päivä on todennäköisesti viimeisiä rantakelipäiviä, sillä täällä ilma alkaa jo viilenemään ja ensi viikolle on luvattu joillekin päiville jopa 15 astetta! 






Maanantaina suuntasimme junalla kohti Monserratin 1200 metriä korkeaa pyhää vuorta. Nimi Montserrat tarkoittaa katalaaniksi sahattua vuorta, mikä tulee vuoren sahalaitaisesta muodosta. Vuorella sijaitsee Montserratin luostari, museo, basilika ja patikointireittejä. Matka metrolla ja junalla kesti määränpäähän noin tunnin. Tämän jälkeen nousimme köysihissillä hieman ylemmäs vuorta, jossa sijaitsi museo, erilaisia myymälöitä ja ravintoloita. Söimme lounaan, jonka jälkeen lähdimme nousemaan kohti vuoren huippua patikointireittiä pitkin. Aikaa ylös nousemiseen meillä meni reipas tunti. Ihastelimme maisemia ja lähdimme takaisin alas toista reittiä pitkin. Luonto ja vuoristoilma antoivat hyvää vastapainoa suurkaupungin vilkkaalle ympäristölle.

Koysihissi, jolla menimme ylös Monserratin vuorelle


Montserratin kylä

Maisemia huipulta



Palasimme takaisin kylään kiskoköysiradalla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat Barcelonalle!

 On viimeisen postauksen aika ja kirjoittelemmekin sitä junassa kohti Seinäjokea.  Työharjoittelun päätyttyä meillä oli vielä muutama päivä ...